Binçë është një vendbanim në komunën e Vitisë, Kosovë. Pran këtij vendbanim kalon lumi i cili merr emrin Morava e Binçës, pikërisht nga ky fshat. Vendbanimi kryesisht është i banuar nga popullata shqiptare, por ka edhe serb.Dom Lush Gjergji

Binçë
Fshat
Murale në tavan të kishës Katolike të Binçës
Murale në tavan të kishës Katolike të Binçës


Shih dhe këtë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto