Skifteraj është një vendbanim në komunën e Vitisë, Kosovë.[1] Para vitit 1999 fshati njihej edhe me emrin Gjylekar. Themelusi i fshatit eshte Qorr Osmani. Nga tregime të ndryshme të më të moshuarëve të këtij fshati, thuhet se origjina rrjedh nga fisi Gash i Gurit që ndodhet ne veri te Shqipërisë, me konkretisht në Tropojë. Banorët e këtij fshati janë të njohur si kultivues të bujqësisë ndër më të mëdhenjtë ne rajonin e Anamoravës.

Kultura

Redakto

Ne pergjithsi thuajse i ter fshati mirret me bujqsi, sidomos me kultivimin e shalqirit. Ne fshat ndodhet ministra e bujqsi,pylltaris dhe zhvillimit rural. Ka nje ambulanc me kapacitet perj dy infermiereve dhe nje mjek. Ka dy objekte ferare. Xhami Muslimane ku i perdorin per kryerjen e namzit konkretisht i gjith fshati eshte Musliman, perveq 6-10 jane Katolik por nuk kane ndonje objekt fetar. Gjithashtu fshati ka shkollen e vet pra sh.f.m.u "Kenan Halimi" prej klases se 1 deri te 9, perfshir edhe parashkolloren. Gjithsej shkolla ka 230 nxenes.

Historia

Redakto

Të parët e fshatarëve i përkasin fisit Gashi dhe fillimisht janë vendosur në Malësinë e Gjakovës. Konsullata austro-hungareze në Beograd raportoi se forcat serbe në shkurt 1913 masakruan pothuajse të gjithë banorët shqiptarë të fshatit.

Shih dhe këtë

Redakto

Burimet

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto