Sllatina e Poshtme (Viti)

fshat në Kosovë

Sllatinë e Poshtme është një vendbanim në komunën e Vitisë, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Gjelbinë e Poshtme.Vendbanimi kufizohet me fshatrat Pozharan, Ramjan, Sllatinë e Epërme, Sadovinë e Çerkezëve, Sadovinë e Jerlive dhe Germovë. Ka perafersisht 1178 banor kryesish 4 lagje te mdha, lagjeja e frangeve dhe e demelezve te cilet jan te paret ne kete fshate ndersa lagjeja e Lubishtaneve dhe mjakeve jan te ardhur nga fshaterat Mjak e Lubisht te komunes se Vitis para 150 viteve. Vendbanimi karakterizohet me burimin e ujit i cili gjindet ne mes te fshatit.

Sllatinë e Poshtme
Gjelbinë e Poshtme
Fshat

Lidhje të jashtme

Redakto