Gremë është një vendbanim në komunën e Ferizajt, Kosovë. Gjendet në jug të Ferizajit jo shum afër rruges Ferizaj-Kaçanik-Shkup. Ka një pozitë shumë të mirë strategjike është shumë afër maleve të Sharrit. Fshati Gremë i banuar kryesisht me shqiptarë dhe ka afërsisht mbi 700 shtëpi dhe diku rreth 10,000 banorë.

Gremë
Fshat

Lidhje të jashtme Redakto