Dardania është një vendbanim në komunën e Ferizajt, Kosovë.

Dardani
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej3,500
Emri i banorëveDardanë/Dardane
{{{postal_code_type}}}
70000
Targat05

Ky fshat numeron mbi 200 biznese per arsye te pozites gjeografike pasi gjindet afer ferizajit ,vitisë dhe Gjilanit.

Historia

Redakto

E veçanta e këtij fshati është se ky fshat më heret nuk ekzistonte si fshat fare, që do të thotë u krijua dhe u emerua dhe është rasti i vetem ne Kosovë. Gjendet në magjistralen Ferizaj - Gjilan. Është fshati më i gjatë në republikën e Kosovës. Karakteristikë e fshatit është se ishte fshati më i gjatë në ish Jugosllavi, kurse tani në Ballkan. Me shtrirje përgjatë rrugës me 4.6 km dhe si e veçantë e fshatit ishte se kishte shtrirje vetëm me nga një radhë të shtëpive në të dy anët e rrugës.

Lidhje të jashtme

Redakto