Surçinë është një vendbanim në komunën e Ferizajt, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Mollas. Gjendet në verilindje të Ferizajt në rrugen Ferizaj-Prishtinë me sakteksisht afër fshatrat Babush dhe Prelez i Muhaxherve, ka një pozitë shumë të mirë strategjike. Fshati Surçinë i banuar kryesisht më shqiptarë ka afërsisht 90 shtëpi dhe diku rreth 222 banor (2011).

Surçinë
Mollas
Fshat

Lidhje të jashtme

Redakto