Komogllavë është një vendbanim në komunën e Ferizajt, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrat Gurbardh dhe Gurabardh. Mendohet se ësht fshati më i madh në Kosovë për nga sipërfaqja, si dhe i dyti në Komunën e Ferizajit për nga numri i banorëve (pas fshatit Gremë). Shkolla gjindet në mes të fshatit dhe mban emrin e dëshmorit komogllavas Besim Rexhepi. Gjithashtu afër shkollës gjindet edhe ambulanta e fshatit e cila ësht gjithnjë në shërbim të fshatarëve.

Komogllavë
Gurabardh
Fshat

Lidhje të jashtme

Redakto