Llukar është një vendbanim në komunën e Prishtinës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Lugar.

Llukar
Lugar
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej1.579
Targat01

Gjeografia Redakto

Etimologjia e toponimit Llukar është me prejardhjen arumune, prej një kohë në të kaluarën kur arumunët (vlleh) jetonin në atë trevë.[1]

Demografia Redakto

Simbas regjistrimit të popullsisë 2011, fshati paska 1579 banorë. Të gjithë (100 %) u deklaruan si shqiptarë.[2]


Burimet Redakto

  1. ^ Begzad Baliu (Mars 2013), "Toponimia Arumune në Kosovë Arkivuar 14 korrik 2018 tek Wayback Machine", Konferenca: Lidhjet Kulturore dhe Historike Shqiptaro-Rumune, Universiteti Fan S. Noli Fakulteti i Edukimit dhe i Filologjisë, Shtëpia Botuese "Promo Print", Korçë, ISBN: 9789928146144, Marrë më 4 Shkurt 2018, fq. 99.
  2. ^ Ethnic composition of Kosovo 2011. Shqyrtuar: 15 mars 2019.

Lidhje të jashtme Redakto