Bardhoshi është një fshat në komunën e Prishtinës, Kosovë. Para vitit 1999 ky vendbanim ishte i njohur edhe me emrin Nëntë Jugoviq ( serbisht: Devet Jugovic).

Bardhoshi
Qytezë
{{{postal_code_type}}}
10520
Targat01

Pas luftës në Kosovë edhe në Bardhosh ka pasur ardhje të mëdha të popullsisë sidomos nga rajoni i Prishtinës.

Shërbimet komunale

Në fshatin Bardhosh gjendet një kish dhe një xhami, qendra e mjeksisë familjare (QKMF), stacioni policor, posta (PTK), objekti i komunës së bardhoshit, si dhe shkolla fillore "Andon Zako Çajupi".

Në fshat jetojnë banor shqiptar si dhe serb.

Në fshatin Bardhosh ofrohet gjithashtu shërbimi i internetit me fibra optike.

Transporti publik i komunës së Prishtinës ofrohet në fshat me linjat e autobusëve: 3 dhe 3B.

Aktualisht eziston linja hekurudhore por është jashtë funksionit.

Gjeografia Redakto

Relievi i fshatit karakterizohet me male si dhe fusha.

Sipërfaqja e fshatit Bardhosh përfshin 1.709 km². Fshati është i ngritur 649 metra mbi nivelin e detit.

Bardhoshi është i rrethuar nga lagjet: Bërnicë e epërme, Bërnicë e poshtme dhe fshati Trudë.


Shih dhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto