Hape menynë kryesore

Komuna e Shtërpcës është njësi administrative në pjesën ... të Kosovës.

Komuna e Shtërpcës
Qytet
noform
Administrimi
Shteti Flamuri Kosova
Qarku Ferizaji
Kryetari i Bashkisë Stanko Jakovljeviq
Partia DS
Sipërfaqja dhe popullsia
Sipërfaqja 247 km2
Popullsia 6,913 banorë
Dendësia 36 banorë/km2
Të dhëna të tjera
Kodi Postal 73000
Prefiksi 0381
Faqja Zyrtare http://kk.rks-gov.net/

Pak historiRedakto

GjeografiaRedakto

Kjo komunë shtrihet rreth koordinantav gjeografike: 42° 14 V dhe 21° 01 L.

EkonomiaRedakto


Ethnic Composition
Year/Population Shqiptarë  % Serbë  % Turq  % Të tjerë  % Totali
1961 Regjistrimi 3,637 32.36 7,545 67.13 51 0.45 11,239
1991 Regjistrimi 4,300 32.83 8,138 64.02 74 0.58 200 1.57 12,712
shtator 1999 1,830 36.40 9,182 60.40 73 0.70 60 0.50 11,145
shkurt 2001 4,500 33.00 9,099 66.70 34 0.20 N/A 0.10 13,633
2011 Regjistrimi 3,740 54.10 3,132 45.30 0 0.00 41 0.55 6,913
Sources: Yugoslav Population Censuses for data through 1991, Organization for Security and Co-operation in Europe estimates for 1999 and 2001, Official 2011 census of the Republic of Kosovo

KulturaRedakto

PolitikaRedakto

  • partia dominuese

Të tjeraRedakto

  • Telekomunikacioni
  • Transporti
  • Ushtria
  • Pushime

Shiko dhe këtëRedakto

Burim i të dhënaveRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Të tjeraRedakto

   * Telekomunikacioni
   * Transporti
   * Ushtria
   * Pushime

Shiko dhe këtëRedakto

Burim i të dhënaveRedakto

  • ...

Lidhje të jashtmeRedakto