Broboniq është një vendbanim në komunën e Mitrovicës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Brabanik.

Broboniq
Brabanik
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej1.023

Gjeografia

Redakto

Fshati Broboniq bën pjese ne territorin e komunës se Mitrovicës dhe shtrihet ne gjerësi gjeografike veriore pres 42-53 shkal dhe gjatësi gjeografike pres 25° e 53'. Lartësia mbidetare e fshatit është 510 m. Shtrihet ne pjesën veriore te rrafshit te Kosovës dhe ne pjesën jugperëndimore te qytetit te Mitrovicës ne kilometrin e 7-të te rrugës se asfaltuar Mitrovicë-Pejë ne anën e djathtë dhe te majte te rrugës se asfaltuar shtrihet fshati dhe ka një pozite qendrore ne mes te kolashinit Drenicës dhe fushëgropës se qytetit te Mitrovicës. Fshati është i rrethuar me male nga te gjitha anët nepermes te një rruge lidhet me rrugën kryesore. Ka lidhje te mira me fshatrat fqinjë siç janë ; Kopriva, Koshtova, Stermci, Ternavci, Vernica, Lushta.

Demografia

Redakto

Simbas regjistrimit të fundit të popullsisë 2011, fshati paska 1023 banorë. Të gjithë (100 %) u deklaruan si shqiptarë.[1]

Burimet

Redakto
  1. ^ Ethnic composition of Kosovo 2011. Shqyrtuar: 9 mars 2019.

Lidhje të jashtme

Redakto