Hape menynë kryesore

Lista e shteteve sipas Indeksit të Zhvillimit Njerëzor

Lista e shteteve sipas Indeksit të Zhvillimit Njerëzor
Harta e botës duke treguar Indeksin e Zhvillimit Njerëzor (të bazuar në të dhënat e vitit 213, i publikuar në 24 korrik, 2014).[1]
██ 0.900 dhe më lartë ██ 0.850–0.899 ██ 0.800–0.849 ██ 0.750–0.799 ██ 0.700–0.749 ██ 0.650–0.699 ██ 0.600–0.649 ██ 0.550–0.599 ██ 0.500–0.549 ██ 0.450–0.499 ██ 0.400–0.449 ██ 0.350–0.399 ██ 0.349 dhe më poshtë ██ Të dhëna të padisponuara
Harta botëror që tregon kategoritë e Indeksit të Zhvillimit Njerëzor sipas shteteve (të bazuar në të dhënat e vitit 213, i publikuar në 24 korrik, 2014).[1]
██ Shum lartë ██ Lartë ██ Mesatar ██ Poshtë ██ Të dhëna të padisponuara

Kjo është një listë e të gjitha shteteve sipas Indeksit të Zhvillimit Njerëzor si pjesë e "Raportit të Zhvillimit Njerëzor"Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin. Raporti i fundit u lëshua më 24 korrik 2014 dhe është hartuar në bazë të vlerësimeve për vitin 2013 [1].

Lista e plotë e shteteve

  •   = në rritje.
  • = i qëndrueshëm.
  •   = në rrënie.

Zhvillim njerëzor shumë të lartë

Rank Shteti Indeksi i ZH. NJ
2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi në rënditje nga viti i kaluar[1] 2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi nga viti i kaluar
[1]
1   Norvegjia 0.944   0.001
2   Australia 0.933   0.002
3   Zvicra 0.917   0.001
4   Holanda 0.915
5   SHBA 0.914   0.002
6   Gjermania 0.911
7   Zelanda e Re 0.910   0.002
8   Kanadaja 0.902   0.001
9   (3)   Singapori 0.901   0.003
10   Danimarka 0.900
11   (3)   Irlanda 0.899   0.002
12   (1)   Suedia 0.898   0.001
13   Islanda 0.895   0.002
14   Britania e Madhe 0.892   0.002
15   Hong Kongu 0.891   0.002
15   (1)   Korea Jugore 0.891   0.003
17   (1)   Japonia 0.890   0.002
18   (2)   Lihtenshtajni 0.889   0.001
19   Izraeli 0.888   0.002
20   Franca 0.884
21   Austria 0.881   0.001
21   Belgjika 0.881   0.001
21   Luksemburgu 0.881   0.001
24   Finlanda 0.879
25   Sllovenia 0.874

Rank Shteti Indeksi i ZH. NJ
2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi në rënditje nga viti i kaluar[1] 2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi nga viti i kaluar
[1]
26   Italia 0.872
27   Spanja 0.869
28   Republika Çeke 0.861
29   Greqia 0.853   0.001
30   Brunei 0.852
31   Katari 0.851   0.001
32   Qipro 0.845   0.003
33   Estonia 0.840   0.001
34   Arabia Saudite 0.836   0.003
35   (1)   Lituania 0.834   0.003
35   (1)   Polonia 0.834   0.001
37   Andorra 0.830
37   (1)   Sllovakia 0.830   0.001
39   Malta 0.829   0.002
40   Emiratet e Bashkuara Arabe 0.827   0.002
41   (1)   Kili 0.822   0.003
41   Portugalia 0.822
43   Hungaria 0.818   0.001
44   Bahraini 0.815   0.002
44   Kuba 0.815   0.002
46   (2)   Kuvajti 0.814   0.001
47   Kroacia 0.812
48   Letonia 0.810   0.002
49   Argjentina 0.808   0.002

Zhvillim njerëzor të lartë

Rank Shteti Indeksi i ZH. NJ
2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi në rënditje nga viti i kaluar[1] 2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi nga viti i kaluar
[1]
50   (2)   Uruguai 0.790   0.003
51   Bahamet 0.789   0.001
51   (1)   Mali i Zi 0.789   0.002
53   (1)   Bjellorusia 0.786   0.001
54   (1)   Rumania 0.785   0.003
55   (5)   Libia 0.784   0.005
56   Omani 0.783   0.002
57   Rusia 0.778   0.001
58   Bullgaria 0.777   0.001
59   (1)   Barbados 0.776
60   Palau 0.775   0.002
61   (1)   Antigua dhe Barbuda 0.774   0.001
62   Malajzia 0.773   0.003
63   Mauritiusi 0.771   0.002
64   Trinidadi dhe Tobago 0.766   0.001
65   Libani 0.765   0.001
65   (2)   Panama 0.765   0.004
67   (1)   Venezuela 0.764   0.001
68   (1)   Kosta Rika 0.763   0.002
69   Turqia 0.759   0.003
70   Kazakistani 0.757   0.002
71   (1)   Meksika 0.756   0.001
71   (1)   Sejshellet 0.756   0.001
73   Saint Kits dhe Nevis 0.750   0.001
73   (2)   Sri Lanka 0.750   0.005
75   (2)   Irani 0.749
76   (1)   Azerbajxhani 0.747   0.002

Rank Shteti Indeksi i ZH. NJ
2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi në rënditje nga viti i kaluar[1] 2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi nga viti i kaluar
[1]
77   Jordania 0.745   0.001
77   (1)   Serbia 0.745   0.002
79   (1)   Brazili 0.744   0.002
79   (2)   Gjeorgjia 0.744   0.003
79   (1)   Grenada 0.744   0.001
82   Peru 0.737   0.003
83   Ukraina 0.734   0.001
84   Belize 0.732   0.001
84   (1)   Maqedonia 0.732   0.002
86   Bosnja dhe Hercegovina 0.731   0.002
87   Armenia 0.730   0.002
88   Fixhi 0.724   0.002
89   Tailanda 0.722   0.002
90   Tunizia 0.721   0.002
91   (2)   Kina 0.719   0.004
91   Shën Vincenti dhe Grenadinet 0.719   0.002
93   Algjeria 0.717   0.002
93   (1)   Dominika 0.717   0.001
95   (2)   Shqipëria 0.716   0.002
96   (3)   Xhamajka 0.715
97   (4)   Shën Lucia 0.714   0.001
98   Kolumbia 0.711   0.003
98   Ekuadori 0.711   0.003
100   (1)   Surinami 0.705   0.003
100   Tonga 0.705   0.001
Bota 0.702   0.002
102   Republika Dominikane 0.700   0.002

Zhvillim njerëzor mesatar

Rank Shteti Indeksi i ZH. NJ
2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi në rënditje nga viti i kaluar[1] 2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi nga viti i kaluar
[1]
103   Maldivet 0.698   0.003
103   (3)   Mongolia 0.698   0.006
103   (1)   Turkmenistani 0.698   0.005
106   (2)   Samoa 0.694   0.001
107   Palestina 0.686   0.003
108   Indonezia 0.684   0.003
109   (1)   Bocvana 0.683   0.002
110   (2)   Egjipti 0.682   0.001
111   Paraguai 0.676   0.006
112   (1)   Gaboni 0.674   0.004
113   Bolivia 0.667   0.004
114   (2)   Moldavia 0.663   0.006
115   El Salvador 0.662   0.002
116   Uzbekistani 0.661   0.004
117   (1)   Filipinet 0.660   0.004
118   (1)   Afrika jugore 0.658   0.004
118   (4)   Siria 0.658   0.027
120   Iraku 0.642   0.001
121   Guajana 0.638   0.003
121   Vietnami 0.638   0.003
123   (2)   Kepi i Gjelbër 0.636   0.001

Rank Country HDI
2014 estimates for 2013
[1]
Change in rank from previous year[1] 2014 estimates for 2013
[1]
Change from previous year
[1]
124   Federata Mikroneziane 0.630   0.001
125   Guatemala 0.628   0.002
125   (1)   Kirgistani 0.628   0.007
127   Namibia 0.626   0.004
128   (1)   Timori Lindor 0.620   0.004
129   Honduras 0.617   0.001
129   (2)   Maroku 0.617   0.003
131   (3)   Vanuatu 0.616   0.001
132   Nikaragua 0.614   0.003
133   Kiribati 0.607   0.001
133   (1)   Taxhikistani 0.607   0.004
135   India 0.586   0.003
136   Butani 0.584   0.004
136   (1)   Kamboxhia 0.584   0.005
138   Gana 0.573   0.002
139   Laosi 0.569   0.004
140   Republika Demokratike e Kongos 0.564   0.003
141   (2)   Zambia 0.561   0.007
142   (1)   Bangladeshi 0.558   0.004
142   (1)   Sao Tome dhe Principe 0.558   0.002
144   (3)   Guinea Ekuatoriale 0.556

Zhvillim njerëzor të ulët

Rank Shteti Indeksi i ZH. NJ
2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi në rënditje nga viti i kaluar[1] 2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi nga viti i kaluar
[1]
145   Nepali 0.540   0.003
146   Pakistani 0.537   0.002
147   Kenia 0.535   0.004
148   Suazilendi 0.530   0.001
149   Angola 0.526   0.002
150   Birmania 0.524   0.004
151   Ruanda 0.506   0.004
152   Kameruni 0.504   0.003
152   (1)   Nigeria 0.504   0.004
154   Jemeni 0.500   0.001
155   Madagaskari 0.498   0.002
156   (4)   Zimbabveja 0.492   0.008
157   (1)   Papua Guinea e Re 0.491   0.001
157   Ishujt Solomon 0.491   0.002
159   (1)   Komoros 0.488   0.002
159   (1)   Tanzania 0.488   0.004
161   (2)   Mauritania 0.487   0.002
162   (1)   Lesoto 0.486   0.005
163   (3)   Senegali 0.485   0.001
164   Uganda 0.484   0.004
165   Benini 0.476   0.003
166   Sudani 0.473   0.001

Rank Shteti Indeksi i ZH. NJ
2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi në rënditje nga viti i kaluar[1] 2014 vlerësimet për vitin 2013
[1]
Ndryshimi nga viti i kaluar
[1]
166   (1)   Togo 0.473   0.003
168   Haiti 0.471   0.002
169   Afganistani 0.468   0.002
170   Xhibuti 0.467   0.002
171   Bregu i Fildishtë 0.452   0.004
172   Gambia 0.441   0.003
173   Etiopia 0.435   0.006
174   Malavi 0.414   0.003
175   Liberia 0.412   0.005
176   Mali 0.407   0.001
177   Guinea-Bissau 0.396
178   (1)   Mozambiku 0.393   0.004
179   (1)   Guineja 0.392   0.001
180   Burundi 0.389   0.003
181   Burkina Faso 0.388   0.003
182   Eritrea 0.381   0.001
183   (1)   Sierra Leone 0.374   0.006
184   (1)   Çadi 0.372   0.002
185   Republika e Afrikës Qendrore 0.341   0.024
186   (1)   Republika Demokratike e Kongos 0.338   0.005
187   (1)   Nigeri 0.337   0.002

Lista e shteteve sipas kontinentit

Afrika

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të larta

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të lartë njerëzor
1   Libia 0.784
2   Mauritiusi 0.771
3   Sejshellet 0.756
4   Tunizia 0.721
5   Algjeria 0.717
Zhvillim mesatar njerëzor
6   Bocvana 0.683
7   Egjipti 0.682
8   Gaboni 0.674
9   Afrika jugore 0.658
10   Kepi i Gjelbër 0.636

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të ulët njerëzor
1   Nigeri 0.337
2   Republika Demokratike e Kongos 0.338
3   Republika e Afrikës Qendrore 0.341
4   Çadi 0.372
5   Sierra Leone 0.374
6   Eritrea 0.381
7   Burkina Faso 0.388
8   Burundi 0.389
9   Guineja 0.392
10   Mozambiku 0.393

Amerika, Veriore

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të larta

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   SHBA 0.914
2   Kanadaja 0.902
3   Kuba 0.815
Zhvillim të lartë njerëzor
4   Bahamet 0.789
5   Barbados 0.776
6   Antigua dhe Barbuda 0.774
7   Trinidadi dhe Tobago 0.766
8   Panama 0.765
9   Kosta Rika 0.763
10   Meksika 0.756

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të ulët njerëzor
1   Haiti 0.471
Zhvillim mesatar njerëzor
2   Nikaragua 0.614
3   Honduras 0.617
4   Guatemala 0.628
5   El Salvador 0.662
Zhvillim të lartë njerëzor
6   Republika Dominikane 0.700
7   Shën Lucia 0.714
8   Xhamajka 0.715
9   Dominika 0.717
10   Shën Vincenti dhe Grenadinet 0.719

Amerika, Jugore

6 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të larta

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Kili 0.822
2   Argjentina 0.808
Zhvillim të lartë njerëzor
3   Uruguai 0.790
4   Venezuela 0.764
5   Brazili 0.744
6   Peru 0.737

6 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim mesatar njerëzor
1   Guajana 0.638
2   Bolivia 0.667
3   Paraguai 0.676
Zhvillim të lartë njerëzor
4   Surinami 0.700
5   Ekuadori 0.711
5   Kolumbia 0.711

Azia

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të larta

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Singapori 0.901
2   Hong Kongu 0.891
2   Korea Jugore 0.891
4   Japonia 0.890
5   Izraeli 0.888
6   Brunei 0.852
7   Katari 0.851
8   Qipro 0.845
9   Arabia Saudite 0.836
10   Emiratet e Bashkuara Arabe 0.827

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të ulët njerëzor
1   Afganistani 0.468
2   Jemeni 0.500
3   Birmania 0.524
4   Pakistani 0.537
5   Nepali 0.540
Zhvillim mesatar njerëzor
6   Bangladeshi 0.558
7   Laosi 0.569
8   Butani 0.584
8   Kamboxhia 0.584
10   India 0.586

Evropa

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të larta

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Norvegjia 0.944
2   Zvicra 0.917
3   Holanda 0.915
4   Gjermania 0.911
5   Danimarka 0.900
6   Irlanda 0.899
7   Suedia 0.898
8   Islanda 0.895
9   Britania e Madhe 0.892
10   Lihtenshtajni 0.889

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim mesatar njerëzor
1   Moldavia 0.663
Zhvillim të lartë njerëzor
2   Shqipëria 0.716
3   Armenia 0.730
4   Bosnja dhe Hercegovina 0.731
5   Maqedonia 0.732
6   Ukraina 0.734
7   Gjeorgjia 0.744
8   Serbia 0.745
9   Azerbajxhani 0.747
10   Kazakistani 0.757

Oqeania

6 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të larta

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Australia 0.933
2   Zelanda e Re 0.910
Zhvillim të lartë njerëzor
3   Palau 0.775
4   Fixhi 0.724
5   Tonga 0.705
Zhvillim mesatar njerëzor
6   Samoa 0.694

5 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të ulët njerëzor
1   Ishujt Solomon 0.491
1   Papua Guinea e Re 0.491
Zhvillim mesatar njerëzor
3   Kiribati 0.607
4   Vanuatu 0.616
5   Federata Mikroneziane 0.630

Lista e shteteve sipas rajonit jo-kontinental

Liga Arabe

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Katari 0.851
2   Arabia Saudite 0.836
3   Emiratet e Bashkuara Arabe 0.827
4   Bahraini 0.815
5   Kuvajti 0.814
Zhvillim të lartë njerëzor
6   Libia 0.784
7   Omani 0.783
8   Libani 0.765
9   Jordania 0.745
10   Tunizia 0.721

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të ulët njerëzor
1   Xhibuti 0.467
2   Sudani 0.473
3   Mauritania 0.487
4   Komoros 0.488
5   Jemeni 0.500
Zhvillim mesatar njerëzor
6   Maroku 0.617
7   Iraku 0.642
8   Egjipti 0.682
9   Palestina 0.686
Zhvillim të lartë njerëzor
10   Algjeria 0.717

Komonuelthi i Kombeve

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Australia 0.933
2   Zelanda e Re 0.910
3   Kanadaja 0.902
4   Singapori 0.901
5   Britania e Madhe 0.892
6   Brunei 0.852
7   Qipro 0.845
8   Malta 0.829
Zhvillim të lartë njerëzor
9   Bahamet 0.789
10   Barbados 0.776

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të ulët njerëzor
1   Sierra Leone 0.374
2   Mozambiku 0.393
3   Malavi 0.414
4   Uganda 0.484
5   Tanzania 0.488
6   Ishujt Solomon 0.491
6   Papua Guinea e Re 0.491
7   Nigeria 0.504
7   Kameruni 0.504
8   Ruanda 0.506
9   Suazilendi 0.530
10   Kenia 0.535

Këshilli i Evropës

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Norvegjia 0.944
2   Zvicra 0.917
3   Holanda 0.915
4   Gjermania 0.911
5   Danimarka 0.900
6   Irlanda 0.899
7   Suedia 0.898
8   Islanda 0.895
9   Britania e Madhe 0.892
10   Lihtenshtajni 0.889

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim mesatar njerëzor
1   Moldavia 0.663
Zhvillim të lartë njerëzor
2   Shqipëria 0.716
3   Armenia 0.730
4   Bosnja dhe Hercegovina 0.731
5   Maqedonia 0.732
6   Ukraina 0.734
7   Gjeorgjia 0.744
8   Serbia 0.769
9   Azerbajxhani 0.747
10   Turqia 0.759

Azia lindore dhe Paqësori

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Australia 0.933
2   Zelanda e Re 0.910
3   Singapori 0.901
4   Hong Kongu 0.891
4   Korea Jugore 0.891
6   Japonia 0.890
7   Brunei 0.852
Zhvillim të lartë njerëzor
8   Palau 0.775
9   Malajzia 0.773
10   Fixhi 0.724

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të ulët njerëzor
1   Papua Guinea e Re 0.491
1   Ishujt Solomon 0.491
3   Birmania 0.524
Zhvillim mesatar njerëzor
4   Laosi 0.569
5   Kamboxhia 0.584
6   Kiribati 0.607
7   Vanuatu 0.616
8   Timori Lindor 0.620
9   Federata Mikroneziane 0.630
10   Vietnami 0.638

Bashkimi Evropian

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Holanda 0.915
2   Gjermania 0.911
3   Danimarka 0.900
4   Irlanda 0.899
5   Suedia 0.898
6   Britania e Madhe 0.892
7   Franca 0.884
8   Austria 0.881
8   Belgjika 0.881
8   Luksemburgu 0.881

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të lartë njerëzor
1   Bullgaria 0.777
2   Rumania 0.785
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
3   Letonia 0.810
4   Kroacia 0.812
5   Hungaria 0.818
6   Portugalia 0.822
7   Malta 0.829
8   Sllovakia 0.830
9   Polonia 0.834
9   Lituania 0.834

Amerika Latine

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Kili 0.822
2   Kuba 0.815
3   Argjentina 0.808
Zhvillim të lartë njerëzor
4   Uruguai 0.790
5   Panama 0.765
6   Venezuela 0.764
7   Kosta Rika 0.763
8   Meksika 0.756
9   Brazili 0.744
10   Peru 0.737

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të ulët njerëzor
1   Haiti 0.471
Zhvillim mesatar njerëzor
2   Nikaragua 0.614
3   Honduras 0.617
4   Guatemala 0.628
5   El Salvador 0.662
6   Bolivia 0.667
7   Paraguai 0.676
Zhvillim të lartë njerëzor
8   Republika Dominikane 0.700
9   Kolumbia 0.711
9   Ekuadori 0.711

Lindja e Mesme dhe Afrika Veriore

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Izraeli 0.888
2   Katari 0.851
3   Qipro 0.845
4   Arabia Saudite 0.836
5   Emiratet e Bashkuara Arabe 0.827
6   Bahraini 0.815
7   Kuvajti 0.814
Zhvillim të lartë njerëzor
8   Libia 0.784
9   Omani 0.783
10   Libani 0.765

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të ulët njerëzor
1   Xhibuti 0.467
2   Sudani 0.473
3   Mauritania 0.487
4   Jemeni 0.500
Zhvillim mesatar njerëzor
5   Iraku 0.642
6   Siria 0.658
7   Egjipti 0.682
8   Palestina 0.686
Zhvillim të lartë njerëzor
9   Algjeria 0.717
10   Tunizia 0.721

Organizata e Traktatit të Atlantikut Verior

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Norvegjia 0.944
2   Holanda 0.915
3   SHBA 0.914
4   Gjermania 0.911
5   Kanadaja 0.902
6   Danimarka 0.900
7   Islanda 0.895
8   Britania e Madhe 0.892
9   Franca 0.884
10   Belgjika 0.881
10   Luksemburgu 0.881

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të lartë njerëzor
1   Shqipëria 0.716
2   Turqia 0.759
3   Bullgaria 0.777
4   Rumania 0.785
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
5   Kroacia 0.812
6   Hungaria 0.818
7   Portugalia 0.822
8   Sllovakia 0.830
9   Polonia 0.834
9   Lituania 0.834
10   Estonia 0.840

Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Norvegjia 0.944
2   Australia 0.933
3   Zvicra 0.917
4   Holanda 0.915
5   SHBA 0.914
6   Gjermania 0.911
7   Zelanda e Re 0.910
8   Kanadaja 0.902
9   Danimarka 0.900
10   Irlanda 0.899

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të lartë njerëzor
1   Meksika 0.756
2   Turqia 0.759
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
3   Hungaria 0.818
4   Portugalia 0.822
4   Kili 0.822
6   Sllovakia 0.830
7   Polonia 0.834
8   Estonia 0.840
9   Greqia 0.853
10   Republika Çeke 0.861

Organizata e Shteteve Eksportuese të Naftës

6 highest Indeksi i ZH. NJs

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Katari 0.851
2   Arabia Saudite 0.836
3   Emiratet e Bashkuara Arabe 0.827
4   Kuvajti 0.814
Zhvillim të lartë njerëzor
5   Libia 0.784
6   Venezuela 0.764

6 lowest Indeksi i ZH. NJs

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të ulët njerëzor
1   Nigeria 0.504
2   Angola 0.526
Zhvillim mesatar njerëzor
3   Iraku 0.642
Zhvillim të lartë njerëzor
4   Ekuadori 0.711
5   Algjeria 0.717
6   Irani 0.749

Shoqata e Azisë së Jugut për Bashkëpunimin Rajonal

4 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të lartë njerëzor
1   Sri Lanka 0.750
Zhvillim mesatar njerëzor
2   Maldivet 0.698
3   India 0.586
4   Butani 0.584

4 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim të ulët njerëzor
1   Afganistani 0.468
2   Pakistani 0.537
3   Nepali 0.540
Zhvillim mesatar njerëzor
4   Bangladeshi 0.558

Evropa Perëndimore

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Norvegjia 0.944
2   Zvicra 0.917
3   Holanda 0.915
4   Gjermania 0.911
5   Danimarka 0.900
6   Irlanda 0.899
7   Suedia 0.898
8   Islanda 0.895
9   Britania e Madhe 0.892
10   Lihtenshtajni 0.889

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Portugalia 0.822
2   Malta 0.829
3   Andorra 0.830
4   Qipro 0.845
5   Greqia 0.853
6   Spanja 0.869
7   Italia 0.872
8   Finlanda 0.879
9   Luksemburgu 0.881
9   Belgjika 0.881

Evropa Lindore dhe Ballkani

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të lartë

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim shumë të lartë njerëzor
1   Sllovenia 0.874
2   Republika Çeke 0.861
3   Greqia 0.853
4   Qipro 0.845
5   Estonia 0.840
6   Lituania 0.834
6   Polonia 0.834
8   Sllovakia 0.830
9   Hungaria 0.818
10   Kroacia 0.812

10 shtete me Indeksin e Zhvillimit Njerëzor më të ulët

Rënditja Shteti Indeksi i ZH. NJ
Vlerësimet e reja të 2014, për vitin 2013
Zhvillim mesatar njerëzor
1   Moldavia 0.663
Zhvillim të lartë njerëzor
2   Shqipëria 0.716
3   Armenia 0.730
4   Bosnja dhe Hercegovina 0.731
5   Maqedonia 0.732
6   Ukraina 0.734
7   Gjeorgjia 0.744
8   Serbia 0.769
9   Azerbajxhani 0.747
10   Turqia 0.759

Referimet

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai "Human Development Report 2014 – "Sustaining Human Progress: Reducing Vulnerabilities and Building Resilience"". HDRO (Human Development Report Office) United Nations Development Programme. Marrë më 25 July 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Lidhje të jashtme