Nënshkruesit e Deklaratës së Pavarësisë së Kosovës

listë

Deklarata e Pavarësisë së Kosovës u miratua në seancën e mbajtur më 17 shkurt 2008 nga 109 nga 120 deputetë të Kuvendit të Kosovës, duke përfshirë Kryetarin e Kuvendit dhe Kryeministrin.[1] Deklarata u frimos nga 110 nënshkrues: 109 deputetë të Kuvendit të Kosovës dhe Presidenti i Kosovës Fatmir Sejdiu.[2]

Deklarata e Shpalljes së Pavarësisë së Kosovës (dokument)

Nënshkruesit

Redakto

Nënshkruesit sipas rendit kohor të firmosjes:

 1. Fatmir SejdiuPresident
 2. Jakup KrasniqiKryetar i Kuvendit
 3. Hashim ThaqiKryeministër
 4. Xhavit Haliti – Anëtar i Kryesisë së Kuvendit
 5. Sabri Hamiti – Anëtar i Kryesisë së Kuvendit
 6. Eqrem Kryeziu – Anëtar i Kryesisë së Kuvendit
 7. Ibrahim Gashi – Anëtar i Kryesisë së Kuvendit
 8. Nexhat Daci – Anëtar i Kryesisë së Kuvendit
 9. Naim Maloku – Anëtar i Kryesisë së Kuvendit
 10. Xhezair Murati – Anëtar i Kryesisë së Kuvendit
 11. Ramë Buja – Kryetari i GPPDK-ës
 12. Ibrahim Makolli – Kryetari i GPAKR-ës
 13. Lulzim Zeneli – Kryetari i GPLDD-ës
 14. Ardian Gjini – Kryetari i GPAAK-ës
 15. Zylfi Mërxha – Kryetari i GP "7+"
 16. Adem Grabovci
 17. Adem Hajdaraj
 18. Adem Salihaj
 19. Agim Veliu
 20. Ahmet Isufi
 21. Ali Lajçi
 22. Alush Gashi
 23. Anita Morina-Saraçi
 24. Armend Zemaj
 25. Arsim Bajrami
 26. Arsim Rexhepi
 27. Bahri Hyseni
 28. Bajram Kosumi
 29. Behgjet Pacolli
 30. Berat Luzha
 31. Berim Ramosaj
 32. Besa Gaxherri
 33. Bujar Bukoshi
 34. Donika Kadaj
 35. Drita Kadriu
 36. Drita Maliqi
 37. Driton Tali
 38. Edita Tahiri
 39. Elhame Hetemi
 40. Emrush Xhemajli
 41. Enis Kervan
 42. Enver Hoxhaj
 43. Esat Brajshori
 44. Etem Arifi
 45. Ethem Çeku
 46. Fatmir Limaj
 47. Fatmir Rexhepi
 48. Fatmire Berisha
 49. Fehmi Mujota
 50. Flora Brovina
 51. Gani Buçinca
 52. Gani Geci
 53. Gani Koci
 54. Gjylnaze Syla
 55. Hafize Hajdini
 56. Hajdin Abazi
 57. Hajredin Hyseni
 58. Hajredin Kuçi
 59. Haki Shatri
 60. Heset Cakolli
 61. Hydajet Hyseni
 62. Ibrahim Selmanaj
 63. Ismet Beqiri
 64. Kaqusha Jashari
 65. Kolë Berisha
 66. Luljeta Shehu
 67. Lutfi Haziri
 68. Mahir Jaxhilar
 69. Mark Krasniqi
 70. Melihate Tërmkolli
 71. Memli Krasniqi
 72. Mimoza Ahmetaj
 73. Mufera Shinik
 74. Myrvete Pantina
 75. Myzejene Selmani
 76. Naim Rrustemi
 77. Nait Hasani
 78. Naser Osmani
 79. Naser Rugova
 80. Nekibe Kelmendi
 81. Nerxhivane Dauti
 82. Numan Balić
 83. Nurishahe Hulaj
 84. Njomza Emini
 85. Qamile Morina
 86. Ramadan Avdiu
 87. Ramadan Gashi
 88. Ramë Manaj
 89. Rasim Selmanaj
 90. Rita Hajzeraj
 91. Riza Smaka
 92. Rrustem Mustafa
 93. Sabit Rrahmani
 94. Sadik Idriz
 95. Safete Hadergjonaj
 96. Sala Berisha-Shala
 97. Sanije Aliaj
 98. Selvije Halimi
 99. Skender Hyseni
 100. Suzan Novobërdaliu
 101. Synavere Rysha
 102. Shkumbin Demalijaj
 103. Shpresa Murati
 104. Teuta Hadri
 105. Vezira Emrush
 106. Vlora Çitaku
 107. Xhevdet Neziraj
 108. Zafir Berisha
 109. Zef Morina
 110. Zylfije Hundozi

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
 1. ^ "Accordance with International Law of the Unilateral Declaration of Independence in respect of Kosovo" (PDF). icj-cij.org (në anglisht). 22 korrik 2010. Arkivuar nga origjinali (PDF) më 21 gusht 2010. Marrë më 27 korrik 2023.
 2. ^ "Transkript nga seanca plenare e jashtëzakonshme solemne e Kuvendit të Kosovës me rastin e Shpalljes së Pavarësisë, të mbajtur më 17 shkurt 2008" (PDF). assembly-kosova.org. 17 shkurt 2008. Arkivuar nga origjinali (PDF) më 28 tetor 2008. Marrë më 27 korrik 2023.