Wikipedia:WikiProjekti LGBT

WikiProjekti LGBT
Ky projekt ka si qëllim shkrimin e artikujve rreth temave të komunitetit LGBT. Në Wikipedia në gjuhën shqipe kemi mungesë të theksuar të artkujve rreth këtyre temave. Ky projekt synon të rregullojë këtë gjendje.

Artikuj të përkthyerRedakto

 
Tirana Gay(P)Ride 2016

Artikujt më poshtë mund të përkthehen, përmirësohen në Shqip nga kushdo.

Celebrime dhe manifestime për LGBTRedakto

Organizata lobuese për komunitetinRedakto

Media dedikuar komunitetit LGBT+Redakto

Lista e artikujve të të drejtave LGBT sipas shteteveRedakto

Aktivistë shqiptarë për lëvizjen LGBT në ShqipëriRedakto

 
Aktivistja transgjinore Serafina gjatë Albania Gay Pride
 
Kristi Pinderi

Aktivistë për lëvizjen LGBT në botëRedakto

Artistë LGBTIQ+ që promovojnë komunitetin LGBTRedakto

Lezbike të famshmeRedakto

Figura të njohura nga komuniteti transRedakto

Transgjinorë të vrarëRedakto

Figura të njohura nga komuniteti interseksRedakto

Aktivistë interseksRedakto

Persona "queer"Redakto

Filma dhe dokumentarë dedikuar LGBTI+Redakto

Artikuj punuar ose përmirësuar gjatë OSCAL'18Redakto

  1. Marielle Franco
  2. Zebra Katz
  3. Të drejtat LGBT në Kosovë
  4. Haveit
  5. Kristi Pinderi
  6. Xheni Karaj
  7. Astrit Ismaili
  8. Parada e Krenarisë