Lista e vendeve sipas PBB për banorë

artikull-listë e Wikimedias


Ky artikull përmban listat e shteteve të rënditura sipas Prodhimit Bruto të Brendshëm për banor, me vlera nominale

Stetet sipas PBB (nominal) për banor në vitin 2015.[1]
  > $64,000
  $32,000 – 64,000
  $16,000 – 32,000
  $8,000 – 16,000
  $4,000 – 8,000
  $2,000 – 4,000
  $1,000 – 2,000
  $500 – 1,000
  < $500
  ska të dhëna
Fondi Monetar Ndërkombëtar (2014)[2] Banka Botërore (2014)[3] Kombet e Bashkuara (2013)[4]
Rënditja Shteti US$
1   Luksemburgu 111,716
2   Norvegjia 97,013
3   Katari 93,965
4   Zvicra 87,475
5   Australia 61,219
6   Danimarka 60,564
7   Suedia 58,491
8   San Marino 56,820
9   Singapori 56,319
10   SHBA 54,597
11   Irlanda 53,462
12   Holanda 51,373
13   Austria 51,307
14   Islanda 51,262
15   Kanadaja 50,398
16   Finlanda 49,497
17   Belgjika 47,722
18   Gjermania 47,590
19   Britania e Madhe 45,653
20   Franca 44,538
21   Zelanda e Re 43,837
22   Emiratet e Bashkuara Arabe 43,180
23   Kuvajti 43,103
  Hong Kongu 39,871
24   Izraeli 36,991
25   Brunei 36,607
26   Japonia 36,332
  Bashkimi Evropian 36,268
27   Italia 35,823
28   Spanja 30,278
29   Bahraini 28,272
30   Korea Jugore 28,101
31   Qipro 26,115
32   Malta 24,876
33   Arabia Saudite 24,454
34   Bahamet 24,034
35   Sllovenia 24,019
36   Taivani 22,598
37   Portugalia 22,130
38   Greqia 21,653
39   Trinidadi dhe Tobago 21,311
40   Estonia 19,671
41   Republika Çeke 19,563
42   Omani 19,002
43   Sllovakia 18,454
44   Guinea Ekuatoriale 18,389
45   Lituania 16,386
46   Uruguaji 16,199
47   Letonia 15,783
48   Barbados 15,579
49   Palau 15,210
50   Sejshellet 15,115
51   Kili 14,477
52   Polonia 14,379
53   Saint Kits dhe Nevis 14,102
54   Antigua dhe Barbuda 14,061
55   Hungaria 13,881
56   Kroacia 13,494
57   Rusia 12,926
58   Argjentina 12,873
59   Kazakistani 12,184
60   Brazili 11,604
61   Panama 11,147
62   Libani 11,068
 Botë[5] 10,876
63   Gaboni 10,836
64   Malajzia 10,804
65   Meksika 10,715
66   Mauritiusi 10,517
67   Turqia 10,482
68   Kosta Rika 10,083
69   Rumania 10,035
70   Surinami 9,584
71   Maldivet 8,342
72   Turkmenistani 8,271
73   Grenada 8,125
74   Kolumbia 8,076
75   Bjellorusia 8,042
76   Shën Lucia 7,978
77   Azerbajxhani 7,902
78   Bullgaria 7,753
79   Kina 7,589
80   Bocvana 7,505
81   Dominika 7,436
82   Mali i Zi 7,149
83   Venezuela 6,757
84   Shën Vincenti dhe Grenadinet 6,694
85   Libia 6,623
86   Afrika jugore 6,483
87   Peru 6,458
88   Ekuadori 6,286
89   Iraku 6,165
90   Serbia 6,123
91   Namibia 6,095
92   Republika Dominikane 6,044
93   Algjeria 5,532
94   Maqedonia e Veriut 5,481
95   Tailanda 5,445
96   Jordania 5,358
97   Angola 5,273
98   Irani 5,183
99   Xhamajka 4,926
100   Shqipëria 4,781
101   Fixhi 4,757
102   Belize 4,745
103   Bosnja dhe Hercegovina 4,644
104   Tonga 4,429
105   Tunizia 4,415
106   Samoa 4,308
107   Paraguai 4,305
108   Mongolia 4,096
109   El Salvador 3,988
110   Kosova 3,898
111   Guatemala 3,807
112   Guajana 3,748
113   Gjeorgjia 3,699
114   Kepi i Gjelbër 3,663
115   Timori Lindor 3,638
116   Sri Lanka 3,558
117   Ishujt Marshall 3,539
118   Indonezia 3,534
119   Tuvalu 3,484
120   Suazilendi 3,325
121   Egjipti 3,304
122   Nigeria 3,298
123   Maroku 3,291
124   Republika Demokratike e Kongos 3,159
125   Armenia 3,121
126   Vanuatu 3,092
127   Bolivia 3,061
128   Ukraina 3,055
129   Filipinet 2,865
130   Butani 2,730
131  Honduras 2,361
132   Moldavia 2,233
133   Papua Guinea e Re 2,133
134   Vietnami 2,053
135   Uzbekistani 2,046
136   Ishujt Solomon 2,009
137   Sudani 1,980
138   Nikaragua 1,881
139   Zambia 1,781
140   Laosi 1,693
141   Xhibuti 1,692
142   Kiribati 1,647
143   India 1,627
144   Jemeni 1,574
145   Bregu i Fildishtë 1,495
146   Gana 1,474
147   Kenia 1,416
148   Kameruni 1,405
149   Mauritania 1,403
150   Pakistani 1,343
151   Kirgistani 1,299
152   Çadi 1,236
153   Birmania 1,221
154   Bangladeshi 1,172
155   Lesoto 1,130
156   Sudani i Jugut 1,127
157   Taxhikistani 1,113
158   Kamboxhia 1,081
159   Senegali 1,072
160   Zimbabveja 1,031
161   Tanzania 1,006
162   Komoros 923
163   Haiti 833
164   Benini 822
165   Sierra Leone 808
166   Mali 754
167   Uganda 726
168   Ruanda 722
169   Burkina Faso 717
170   Nepali 699
171   Togo 658
172   Afganistani 649
173   Mozambiku 630
174   Eritrea 590
175   Guinea-Bissau 589
176   Koreja e Veriut 583
177   Etiopia 575
178   Guineja 573
179   Liberia 484
180   Nigeri 469
181   Madagaskari 449
182   Republika Demokratike e Kongos 437
183   Gambia 428
184   Republika e Afrikës Qendrore 380
185   Burundi 336
186   Malavi 242
Rënditja Shteti US$
1   Luksemburgu 110,665
2   Norvegjia 97,363
  Makao 96,444
3   Katari 93,397
4   Zvicra 84,733
5   Australia 61,887
6   Danimarka 60,634
7   Suedia 58,887
8   Singapori 56,286
9   SHBA 54,629
10   Irlanda 53,313
11   Kuvajti 52,197
12   Islanda 52,111
13   Holanda 51,590
14   Austria 51,127
15   Kanadaja 50,271
16   Finlanda 49,541
17   Gjermania 47,627
18   Belgjika 47,516
19   Britania e Madhe 45,603
20   Franca 42,736
21   Emiratet e Bashkuara Arabe 42,522
22   Zelanda e Re 42,409
23   Brunei 40,776
24   Hong Kongu 40,169
25   Izraeli 37,031
26   Japonia 36,194
27   Italia 34,960
28   Spanja 30,262
29   Portoriko 28,681
30   Korea Jugore 27,970
31   Qipro 27,194
32   Arabia Saudite 25,409
33   Bahraini 25,198
34   Sllovenia 23,962
35   Malta 22,775
36   Bahamet 22,245
37   Portugalia 22,080
38   Greqia 21,682
39   Omani 20,832
40   Estonia 19,719
41   Republika Çeke 19,553
42   Sllovakia 18,416
43   Guinea Ekuatoriale 18,389
44   Trinidadi dhe Tobago 18,218
45   Uruguaji 16,810
46   Venezuela 16,529
47   Lituania 16,444
48   Letonia 16,037
49   Sejshellet 15,359
50   Saint Kits dhe Nevis 15,209
51   Kili 14,520
52   Polonia 14,422
53   Antigua dhe Barbuda 13,961
54   Hungaria 13,902
55   Kroacia 13,507
56   Argjentina 12,922
57   Rusia 12,735
58   Kazakistani 12,276
59   Palau 11,879
60   Brazili 11,612
61   Panama 11,770
62   Malajzia 10,829
63   Turqia 10,542
64   Meksika 10,361
65   Libani 10,139
66   Gaboni 10,067
67   Kosta Rika 10,035
68   Mauritiusi 10,005
69   Rumania 9,996
70   Surinami 9,826
71   Turkmenistani 9,031
72   Maldivet 8,624
73   Grenada 8,299
74   Bjellorusia 8,040
75   Azerbajxhani 7,884
76   Bocvana 7,757
77   Kolumbia 7,720
78   Bullgaria 7,712
79   Kina 7,594
80   Dominika 7,433
81   Mali i Zi 7,370
82   Shën Lucia 7,347
83   Kuba 6,848
84   Shën Vincenti dhe Grenadinet 6,662
85   Peru 6,594
86   Libia 6,575
87   Afrika jugore 6,477
88   Iraku 6,432
89   Ekuadori 6,290
90   Serbia 6,152
91   Republika Dominikane 6,075
92   Angola 5,935
93   Namibia 5,719
94   Tailanda 5,560
95   Jordania 5,422
96   Maqedonia e Veriut 5,370
97   Algjeria 5,361
98   Xhamajka 5,290
99   Irani 5,292
100   Belize 4,894
101   Bosnja dhe Hercegovina 4,796
102   Shqipëria 4,619
103   Fixhi 4,543
104   Paraguai 4,479
105   Tunizia 4,317
106   Samoa 4,173
107   Mongolia 4,170
108   Tonga 4,106
109   Guajana 4,017
110   Tuvalu 3,880
  Kosova 3,877
111   El Salvador 3,826
112   Kepi i Gjelbër 3,715
113   Guatemala 3,703
114   Gjeorgjia 3,670
115   Armenia 3,646
116   Ishujt Marshall 3,627
117   Sri Lanka 3,631
118   Indonezia 3,514
119   Egjipti 3,436
120   Nigeria 3,184
121   Vanuatu 3,172
122   Bolivia 3,150
123   Maroku 3,140
124   Republika Demokratike e Kongos 3,100
125   Ukraina 3,082
126   Federata Mikroneziane 3,054
127   Filipinet 2,843
128   Butani 2,379
129  Honduras 2,346
130   Moldavia 2,233
131   Papua Guinea e Re 2,105
132   Vietnami 2,052
133   Uzbekistani 2,037
134   Ishujt Solomon 2,021
135   Nikaragua 1,913
136   Sudani 1,904
137   Zambia 1,801
138   Xhibuti 1,784
139   Laosi 1,707
140   Sao Tome dhe Principe 1,692
141   Bregu i Fildishtë 1,646
142   India 1,630
143   Kiribati 1,604
144   Jemeni 1,473
145   Gana 1,461
146   Kameruni 1,426
147   Kenia 1,337
148   Pakistani 1,333
149   Mauritania 1,270
150   Kirgistani 1,269
151   Sudani i Jugut 1,113
152   Taxhikistani 1,099
153   Bangladeshi 1,096
154   Kamboxhia 1,084
155   Çadi 1,053
156   Senegali 1,047
157   Tanzania 998
158   Lesoto 995
159   Zimbabveja 935
160   Komoros 860
161   Haiti 832
162   Benini 825
163   Sierra Leone 788
164   Mali 765
165   Burkina Faso 720
166   Nepali 698
167   Uganda 677
168   Afganistani 666
169   Togo 646
170   Ruanda 639
171   Mozambiku 619
172   Eritrea 590
173   Guinea-Bissau 585
174   Etiopia 567
175   Guineja 550
176   Republika Demokratike e Kongos 475
177   Liberia 461
178   Madagaskari 449
179   Nigeri 440
180   Gambia 422
181   Republika e Afrikës Qendrore 378
182   Burundi 295
183   Malavi 253
Rënditja Shteti US$
1   Monako 173,377
2   Lihtenshtajni 152,933
3   Luksemburgu 113,373
4   Norvegjia 103,586
5   Katari 93,352
  Makao 91,377
  Bermuda 85,302
6   Zvicra 84,854
7   Australia 65,600
8   Suedia 60,566
9   Danimarka 59,921
 Ishujt Cayman 59,448
10   San Marino 57,293
11   Singapori 54,649
12   SHBA 52,392
13   Kanadaja 52,270
14   Kuvajti 52,198
15   Holanda 50,930
16   Austria 50,420
17   Irlanda 50,155
18   Finlanda 49,265
19   Belgjika 47,261
20   Islanda 46,520
21   Gjermania 45,091
22   Emiratet e Bashkuara Arabe 43,049
  Groenlanda 42,437
23   Britania e Madhe 42,423
24   Franca 42,339
25   Zelanda e Re 41,952
26   Andorra 41,015
27   Brunei 38,563
28   Japonia 38,528
  Hong Kongu 38,039
  Kaledonia e Re 37,862
29   Izraeli 37,704
30   Italia 35,243
  Bashkimi Evropian 32,507
  Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara 32,307
31   Spanja 29,685
  Portoriko 28,509
32   Qipro 27,662
33   Korea Jugore 26,482
34   Arabia Saudite 25,962
  Aruba 25,156
35   Bahraini 24,695
36   Guinea Ekuatoriale 24,480
37   Malta 22,243
  Polinezia franceze 23,162
38   Sllovenia 23,161
39   Bahamet 22,313
40   Omani 21,929
41   Greqia 21,768
42   Portugalia 21,429
  Ishujt e Turks dhe Caicos 21,338
  Anguilla 19,886
43   Republika Çeke 19,510
44   Estonia 19,328
  Antilet Hollandeze 18,360
45   Trinidadi dhe Tobago 18,240
46   Sllovakia 17,928
47   Uruguaji 16,351
  Ishulli Kuk 16,002
48   Kili 15,723
49   Sejshellet 15,565
50   Lituania 15,381
51   Naurua 15,211
52   Letonia 15,064
53   Barbados 14,854
54   Argjentina 14,760
55   Rusia 14,680
56   Antigua dhe Barbuda 13,790
57   Polonia 13,760
58   Saint Kits dhe Nevis 13,710
59   Kazakistani 13,650
60   Kroacia 13,490
61   Hungaria 13,403
62   Venezuela 12,213
63   Libia 12,029
  Montserrati 11,565
64   Palau 11,480
65   Brazili 11,199
66   Turqia 10,972
 Botë 10,564
67   Malajzia 10,514
68   Panama 10,472
69   Meksika 10,293
70   Kosta Rika 10,185
71   Gaboni 10,151
72   Surinami 9,826
73   Libani 9,793
74   Mauritiusi 9,593
75   Rumania 8,853
76   Maldivet 8,220
77   Turkmenistani 7,987
78   Grenada 7,843
79   Kolumbia 7,826
80   Azerbajxhani 7,814
81   Bjellorusia 7,664
82   Bullgaria 7,543
83   Shën Lucia 7,328
84   Bocvana 7,312
85   Mali i Zi 7,109
86   Kuba 6,985
87   Afrika jugore 6,936
88   Dominika 6,915
89   Kina 6,626
90   Peru 6,593
91   Shën Vincenti dhe Grenadinet 6,484
92   Irani 6,363
93   Serbia 6,313
94   Tailanda 6,270
95   Ekuadori 6,003
96   Republika Dominikane 5,826
97   Iraku 5,790
98   Angola 5,668
99   Namibia 5,462
100   Algjeria 5,325
101   Xhamajka 5,126
102   Maqedonia e Veriut 5,110
103   Belize 4,894
104   Bosnja dhe Hercegovina 4,662
105   Jordania 4,618
106   Fixhi 4,578
107   Timori Lindor 4,362
108   Paraguai 4,294
109   Tunizia 4,263
110   Tonga 4,173
111   Ukraina 4,163
112   Shqipëria 4,066
113   Mongolia 4,056
114   Tuvalu 3,882
115   El Salvador 3,826
116   Guajana 3,739
117   Kepi i Gjelbër 3,731
118   Gjeorgjia 3,715
119   Samoa 3,632
120   Ishujt Marshall 3,586
121   Armenia 3,504
122   Guatemala 3,478
123   Indonezia 3,475
124   Federata Mikroneziane 3,216
125   Vanuatu 3,165
126   Sri Lanka 3,159
127   Republika Demokratike e Kongos 3,153
128   Maroku 3,146
129   Egjipti 3,110
  Kosova 2,972
130   Nigeria 2,966
131   Palestina 2,908
132   Bolivia 2,868
133   Suazilendi 2,819
134   Filipinet 2,765
135   Butani 2,363
136  Honduras 2,293
137   Moldavia 2,285
138   Papua Guinea e Re 2,106
139   Uzbekistani 1,977
140   Ishujt Solomon 1,912
141   Vietnami 1,868
142   Nikaragua 1,851
143   Gana 1,846
144   Sao Tome dhe Principe 1,770
145   Kiribati 1,705
146   Xhibuti 1,668
147   Siria 1,606
148   Laosi 1,589
149   India 1,548
150   Zambia 1,540
151   Sudani 1,438
152   Jemeni 1,422
153   Mauritania 1,418
154   Bregu i Fildishtë 1,407
155   Kameruni 1,329
156   Kirgistani 1,303
157   Pakistani 1,238
158   Kenia 1,227
159   Birmania 1,183
160   Lesoto 1,075
161   Senegali 1,072
162   Sudani i Jugut 1,045
163   Taxhikistani 1,036
164   Kamboxhia 1,008
165   Bangladeshi 980
166   Zimbabveja 953
167   Tanzania 933
168   Komoros 846
169   Çadi 816
170   Sierra Leone 809
171   Benini 805
172   Haiti 745
173   Burkina Faso 741
174   Mali 715
175   Afganistani 708
176   Uganda 704
177   Nepali 654
178   Ruanda 645
179   Koreja e Veriut 621
180   Guineja 615
181   Togo 610
182   Guinea-Bissau 608
183   Mozambiku 605
184   Eritrea 543
185   Etiopia 489
186   Gambia 488
187   Republika Demokratike e Kongos 484
188   Madagaskari 463
189   Liberia 453
190   Nigeri 415
191   Republika e Afrikës Qendrore 343
192   Malavi 315
193   Burundi 251
194   Somalia 133

Shih edhe

Redakto

Referimet

Redakto
  1. ^ Bazuar në të dhënat e FMN-së. Në qoftë se asnjë e dhënë nuk ishte në dispozicion për një vend nga FMN-ja, janë përdorur të dhënat e WorldBank.
  2. ^ Data mostly refers to IMF staff estimates for the year 2014, made in April 2015. World Economic Outlook Database-April 2015, International Monetary Fund. Accessed on 14 April 2015.
  3. ^ Data refer mostly to the year 2014. [1] (selecting all countries, GDP per capita (current US$), , World Bank. Accessed on 9 July 2015.
  4. ^ National Accounts Main Aggregates Database, December 2013, (Select all countries, "GDP, Per Capita GDP - US Dollars", and 2013 to generate table), United Nations Statistics Division. Accessed on 29 May 2015.
  5. ^ Does not include Syria. Population for Kosovo and San Marino was not available at the IMF database. To calculate the World GDP per capita, population for these two countrieees was obtained from U.S. Census Bureau, International Data Base Arkivuar 25 qershor 2011 tek Wayback Machine, accessed on 9 April 2014.

Lidhje të jashtme

Redakto