Çabiq është një vendbanim në komunën e Klinës, Kosovë.

Çabiq
Fshat
Pamje e fshatit Çabiq
Pamje e fshatit Çabiq
Targatks

Gjeografia Redakto

Çabiqi kufizohet dhe me tre fshatra të tjerë: Caravik, Zabërgjë dhe Ujmirë.

Demografia Redakto

Çabiqi në vazhdimësi ka pasur një shumicë popullsie etnike shqiptare.

Popullsia gjatë viteve 1948-1991 Redakto

Viti - 1948: 390

Viti - 1953: 440

Viti - 1961: 580

Viti - 1971: 714

Viti - 1981: 956

Viti - 1991: 1136

Viti - 2011: 862 [1]

Kultura Redakto

Çabiqi është vendlindja e komandantit: Mujë Krasniqit i njohur me pseudonimin e tij Kapuqi. Në këtë fshat po ashtu gjendet dhe kulla e tij.

Shih dhe këtë Redakto

Burimet Redakto

Lidhje të jashtme Redakto