Kërnicë është një vendbanim në komunën e Klinës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Luftar.Në Kërnicë jetojnë kryesisht Shqipetarë , ndër familjet e para që jetojnë ne këtë fshatë janë: Familja Sverkaj,Bojaj,Terdevaj,Doqaj,Kasabaj,Shahinaj,Berisha,Zhabota etj.Ky fshatë nihët ndryshe edhe si hambari i Klinës për arësye se nihët si fshatë për rendimente të larta në bujqësi.Po ashtu banorët e këtij fshati rëndësi të veqant i kanë dhënë shkollimit.Nga ky fshatë numerohen një numër i madhë i të shkolluarve ne fushat e ndryshme.

Kërnicë
Luftar
Fshat

Arsimi zënë theks të veqant në këtë fshatë fillojë shkolla e parë shqipe në këtë rajon e cila shkollë ishte hapur në kullen e Ali Sferkes ,aty mesonin nxënës nga rrethi.Po ashtu vlenë te përmëndet edhe mësuesi i parë në gjuhën shqipe jo vetem ne komunen e Klinës por edhe në rajon mesuesi Ali Bojaj i cili nxori gjenerata te arta në këtë rajon.

Fshati Kërrnicë sot ka Shkollën fillore 9 vjeqare ku i ndjekin mesimet afro 100 nxënës,Shkollë kjo e ndertuar nga banoret e fshatit Kërrnicë dhe ne veqanti vlenë te veqohet kontributi i Prof.Dr. Rexhep Bojaj.

Shih dhe këtë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto