Targat e automjeteve të Maqedonisë së Veriut

Targat e automjeteve të Maqedonisë së Veriut përbëhet nga nje kod me dy-shkronja të rajonit, i ndjekur nga një 4-shifror numerik (para vitit 2012 ishte 3-shifror) dhe një alfa kod me 2-shkronja (p.sh. SK 2345 MG). Ka një fushë në të majtë me ngjyrë të kaltër me kodin ndërkombëtar të regjistrimit të automjeteve për Maqedoninë e Veriut - NMK (më parë MK).

Targat e vjetra të Maqedonisë së Veriut (2019–vazhdon)
Targat e vjetra të Maqedonisë së Veriut (1993-2012)
Harta e tanishme e regjistrimit të kodeve (2015-)
Hartë e vjetër e regjistrimit kodet sipas komunave (2013–2015)
Hartë e vjetër e regjistrimit kodet sipas komunave (2012-2013)
Hartë e vjetër e regjistrimit kodet sipas komunave (1993-2012)

KodetRedakto

Targat e automjeteve të Maqedonisë së Veriut:[1]

Kodi Rajoni Komunat që mbulon kodi Paraqitja
BE Berovë Berovë, Pehçevë  
BT Manastiri Manastiri, Murgashovë, Krushevë, Mogillë, Novacë  
DB Dibër Dibër, Qendra Zhupë
DE Delçevë Dellçevë, Kamenicë,  
GE Gjevgjeli Gjevgjeli, Bogdancë, Vallandovë, Dojran  
GV Gostivar Gostivar, Vrapçisht, Mavrovë dhe Radostushë  
KA Kavadarc Kavadar, Rosoman  
KI Kërçovë Kërçovë, Vraneshticë, Drugovë, Zajaz, Brod, Oslomej, Pllasnicë  
KO Koçan Koçan, Zërnoc, Çeshinovë-Obleshevë  
KP Kriva Pallankë Kriva Pallankë, Rankoc  
KU Kumanovë Kumanovë, Kratovë, Likovë, Nagoriç i Vjetër  
NE Negotinë Negotinë, Demir Kapi  
OH Ohër Ohër, Debarcë  
PP Përlep Përlep, Dollnen, Krivogashtan  
RA Radovish Radovisht, Konçë  
RE Resnjë Resnjë  
SK Shkup Shkup, Haraçinë, Zelenikovë, Belimbeg, Ibrahimovë, Sopisht, Studeniçan, Çuçer  
SN Sveti Nikollë Sveti Nikollë, Llozovë  
SU Strugë Strugë,  
SR Strumicë Strumicë, Bosilovë, Vasilevë, Novosellë  
ST Stip Shtip, Probishtip, Karbincë  
TE Tetovë Tetovë, Bogovinë, Bërvenicë, Zhelinë, Jegunoc, Tearcë  
VE Veles Veles, Grackë, Çashka  
VI Vinicë Vinicë  
VV Vevçan Veçan  

ReferimetRedakto