Hape menynë kryesore
Shtetet sovrane anëtare të OKB-së

Këtu gjeni listën e plotë të shteteve sovrane apo akoma pa sovranitet. Lista aktualisht përmban 194 shtete (të gjithë anëtarët e OKB-së dhe Vatikanin) dhe 12 territore ku statusi si "shtet" është i diskutueshëm ose ku nuk njihet sovraniteti.

Përmbajtja

ListaRedakto

Treguesi i përmbajtjes Lart # 0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe
Shteti Emri zyrtar i shtetit Kryeqyteti Popullsia Sipërfaqja
(km²)
Dendësia e popullsisë
(banorë/km²)
Flamuri Kodi ISO (alfa-2) Kodi ISO (alfa-3)
A
Afganistani Republika Islame e Afganistanit Kabuli 29 121 000 652 230 44.6 AF AFG
Afrika e Jugut Republika e Afrikës së Jugut Pretoria 48,810,427 1,221,037 41.4 ZA ZAF
Republika e Afrikës Qendrore Republika Afrikane Qendrore Bangui 4,422,000 622,984 7.1 CF CAF
Algjeria Republika Popullore Demokratike e Algjerisë Algjeri 34 586 000 2 381 741 14,5 DZ DZA
Andorra Principata e Andorrës Andorra la Vella 85 000 468 181,6 AD AND
Angola Republika e Angolës Luanda 13 068 000 1 246 700 10,5 AO AGO
Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda Saint John's 87 000 443 196,4 AG ATG
Arabia Saudite Mbretëria e Arabisë Saudite Riadi 28,376,355 2,250,000 12 SA SAU
Argjentina Republika Argjentinase Buenos Aires 41 343 000 2 780 400 14,9 AR ARG
Armenia Republika e Armenisë Jerevani 2 967 000 29 743 99,7 AM ARM
Australia Bashkësia e Australisë Canberra 21 516 000 7 741 220 2,8 AU AUS
Austria Republika e Austrisë Vjena 8,414,638 83,855 100.3 AT AUT
Azerbajxhani Republika e Azerbajxhanit Baku 8 372 000 86 600 96,7 AZ AZE
B
Bahamet Bashkësia e Bahameve Nassau 310 000 13 880 22,3 BS BHS
Bahreini Mbretëria e Bahreinit Manama 738 000 760 971,1 BH BHR
Bangladeshi Republika Popullore e Bangladeshit Dhaka 156 118 000 143 998 1 084,2 BD BGD
Barbadosi Barbadosi Bridgetown 286 000 430 665,1 BB BRB
Belgjika Mbretëria e Belgjikës Brukseli 10 423 000 30 528 341,4 BE BEL
Beliza Beliza Belmopan 315 000 22 966 13,7 BZ BLZ
Benini Republika e Beninit Porto Novo 9 056 000 112 622 80,4 BJ BEN
Birmania Bashkimi e Birmanisë Naypyidaw 60,280,000 676,578 73.9 MM MMR
Bjellorusia Republika e Bjellorusisë Minsk 9,457,500 207,595 45.8 BY BLR
Bolivia Shteti Shumëkombësh i Bolivisë La Paz 9 947 000 1 098 581 9,1 BO BOL
Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina Sarajeva 4 622 000 51 197 90,3 BA BIH
Botsvana Republika e Botsvanës Gaborone 2 029 000 581 730 3,5 BW BWA
Brazili Republika Federative e Brazilit Brazilia 187 103 000 8 514 877 23,6 BR BRA
Mbretëria e Bashkuar Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe e Irlandës së Veriut Londra 58 348 000 243 610 255,9 GB GBR
Brunei Brunei Darussalam Bandar Seri Begawan 395 000 5 765 68,5 BN BRN
Bullgaria Republika e Bullgarisë Sofja 7 149 000 110 879 64,5 BG BGR
Burkina Faso Burkina Faso Ouagadougou 16 242 000 274 200 59,2 BF BFA
Burundi Republika e Burundit Bujumbura 9 863 000 27 830 354,4 BI BDI
Butani Mbretëria e Butanit Thimphu 700 000 38 394 18,2 BT BTN
Ç
Çadi Republika e Çadit Nxhamena 10,329,208 1,284,000 8.0 TD TCD
Çekia Republika Çeke Praga 10,512,208 78,866 134 CZ CZE
D
Danimarka Mretëria e Danimarkës Kopenhagen 5 516 000 43 094 128,0 DK DNK
Dominika Bashkësia e Dominikës Roseau 73 000 751 97,2 DM DMA
E
Egjipti Republika Arabe e Egjiptit Kajro 80 472 000 1 001 450 80,4 EG EGY
Ekuadori Republika e Ekuadorit Kuito 14 791 000 283 561 52,2 EC ECU
Emiratet e Bashkuara Arabe Emiratet e Bashkuara Arabe Abu Dabi 8,264,070 83,600 99 AE ARE
Eritrea Shteti i Eritresë Asmara 5.793 000 117.600 49,3 ER ERI
Estonia Republika e Estonisë Talini 1 291 000 45 228 28,5 EE EST
Etiopia Republika Federale Demokratike e Etiopisë Addis Abeba 88 013 000 1 104 300 79,7 ET ETH
F
Filipinet Republika e Filipineve Manila 92,337,852 300,000 308 PH PHL
Finlanda Republika e Finlandës Helsinki 5 255 000 338 145 15,5 FI FIN
Fixhi Republika e Fixhit Suva 849,000 18,274 46.4 FJ FJI
Franca Republika Franceze Parisi 62 814 000 551 500 113,9 FR FRA
G
Gaboni Republika Gaboneze Libreville 1 545 000 267 667 5,8 GA GAB
Gambia Republika e Gambias Banjul 1 824 000 11 295 161,5 GM GMB
Gana Republika e Ganës Akra 24 340 000 238 533 102,0 GH GHA
Grenada Grenada Saint George's 108 000 344 314,0 GD GRD
Greqia Republika Helenike Athina 10 750 000 131 957 81,5 GR GRC
Guajana Republika Kooperative e Guajanës Georgetown 748 000 214 969 3,5 GY GUY
Guatemala Republika e Guatemalës Guatemala 13 550 000 108 889 124,4 GT GTM
Guinea Republika Guinesë Konakri 10 324 000 245 857 42,0 GN GIN
Guinea-Bisau Republika e Guinea-Bisaut Bissau 1 565 000 36 125 43,3 GW GNB
Guinea Ekuatoriale Republika Guinesë Ekuatoriale Malabo 651 000 28 051 23,2 GQ GNQ
Gj
Gjeorgjia Gjeorgjia Tbilisi 4 601 000 69 700 66,0 GE GEO
Gjermania Republika Federale e Gjermanisë Berlini 82 283 000 357 022 230,5 DE DEU
H
Haiti Republika e Haitit Port-au-Prince 9.720.000 27.750 350,3 HT HTI
Holanda Mbretëria e Hollandës Amsterdami 16 783 000 41 543 404,0 NL NLD
Hondurasi Republika e Hondurasit Tegucigalpa 7 989 000 112 090 71,3 HNH HND
Hungaria Hungaria Budapesti 10 992 000 93 028 107,4 HU HUN
I
India Republika e Indisë New Delhi 1 210 193 422 3 287 263 356,9 IN IND
Indonezia Republika e Indonezisë Xhakarta 242 968 000 1 904 569 127,6 ID IDN
Iraku Republika e Irakut Bagdadi 29 672 000 438 317 67,7 IQ IRQ
Irani Republika Islame e Iranit Teherani 76 923 000 1 648 195 46,7 IR IRN
Irlanda Republika e Irlandës Dublini 4 623 000 70 273 65,8 IE IRL
Islanda Republika e Islandës Reykjavík 309 000 103 000 3,0 IS ISL
Italia Republika Italiane Roma 58 091 000 301 340 192,8 IT ITA
Izraeli Shteti i Izraelit Jerusalemi 7 354 000 22 072 333,2 IL ISR
J
Japonia Tokjo 126 804 000 377 915 335,5 JP JPN
Jordania Mbretëria Hashemite e Jordanisë Amani 6 703 627 89 342 74,5 JO JOR
K
Kamboxhia Mbretëria e Kamboxhias Phnom Penh 14 454 000 181 035 79,8 KH KHM
Kameruni Republika e Kamerunit Jaunde 19 294 000 475 440 40,6 CM CMR
Kanadaja Otava 33 760 000 9 984 670 3,4 CA CAN
Katari Shteti i Katarit Doha 841 000 11 586 72,6 QA QAT
Kazakistani Republika e Kazakistanit Astana 15 460 000 2 724 900 5,7 KZ KAZ
Kenia Republika e Kenias Nairobi 40 047 000 580 367 69,0 KE KEN
Kepi i Gjelbër Republika e Kepit të Gjelbër Praia 509 000 4 033 126,2 CV CPV
Kili Republika e Kilit Santiago 16 746 000 756 102 22,1 CL CHL
Kina Republika Popullore e Kinës Pekini 1 330 141 000 9 596 961 138,6 CN CHN
Kirgistani Republika Kirgize Bishkeku 5 509 000 199 951 27,6 KG KGZ
Kiribati Republika e Kiribatit South Tarawa 99 000 811 122,1 KI KIR
Kolumbia Republika e Kolumbisë Bogotá 44 205 000 1 138 910 38,8 CO COL
Komoret Bashkimi i Komoreve Moroni 773 000 2 235 345,9 KM COM
Koreja e Jugut Republika e Koresë Seoul 48 636 000 99 720 487,7 KR KOR
Koreja e Veriut Republika Demokratike Popullore e Koresë Penian 22 757 000 120 538 188,8 KP PRK
Kosova Republika e Kosovës Prishtina 1 815 000 10 887 166,7 XXK
Kosta Rika Republika e Kosta Rikës San José 4,301,712 51,100 84 CR CRI
Kroacia Republika e Kroacisë Zagrebi 4,290,612 56,594 75.8 HR HRV
Kuba Republika e Kubës Havana 11,241,161 109,884 102.3 CU CUB
Kuvajti Shteti i Kuvajtit Kuvajti 3,566,437 17,820 200.2 KW KWT
L
Laosi Republika Popullore Demokratike e Laosit Vientiane 6,500,000 236,800 26.7 LA LAO
Lesoto Mbretëria e Lesotos Maseru 2,067,000 30,355 68.1 LS LSO
Letonia Republika e Letonisë Riga 2,217,053 64,589 34.3 LV LVA
Libani Republika Libaneze Beirut 4,224,000 10,452 404 LB LBN
Liberia Republika e Liberisë Monrovia 3,786,764 111,369 35.5 LR LBR
Libia Republika e Libisë Tripoli 5,670,688 1,759,541 3.6 LY LBY
Lihtenshtajni Principata e Lihtenshtajnit Vaduz 36,281 160 227 LI LIE
Lituania Republika e Lituanisë Vilnius 2,986,072 65,300 50.3 LT LTU
Luksemburgu Dukata e Madhe e Luksenburgut Luksemburgu 509,074 2,586.4 194.1 LU LUX
M
Madagaskari Republika e Madagaskarit Antananarivo 22,005,222 587,041 35.2 MG MDG
Malajzia Republika e Malajzisë Kuala Lumpur 28,334,135 329,847 86 MY MYS
Malavi Republika e Malavit Lilongwe 14,901,000 118,484 128.8 MW MWI
Maldivet Republika e Maldiveve Malé 328,536 298 1,102.5 MV MDV
Mali Republika e Malit Bamako 14,517,176 1,240,192 11.7 ML MLI
Malta Republika e Maltës Valeta 452,515 316 1,306.8 MT MLT
Maroku Mbretëria e Marokut Rabati 32,644,370 446,550 73.1 MA MAR
Mauritania Republika Islame e Mauritanisë Nouakchott 3,069,000 1,030,700 3.2 MR MRT
Ishujt Mauritius Republika e Mauritius Port Louis 1,291,456 2,040 630 MU MUS
Meksika Shtetet e Bashkuara të Meksikës Meksiko 113,910,608 1,972,550 57 MX MEX
Moldavia Republika e Moldavisë Kishinau 3,559,500 33,846 121.9 MD MDA
Monako Principata e Monakos Monako 36,371 1.98 15,142 MC MCO
Mongolia Mongolia Ulan Bator 2,754,685 1,564,115.75 1.76 MN MNG
Mozambiku Republika e Mozambikut Maputo 22,894,000 801,590 28.7 MZ MOZ
N
Namibia Republika e Namibisë Uindhuk 2,100,000 825,418 2.54 NA NAM
Nauru Republika e Naurusë Jaren 9,378 21 447 NR NRU
Nepali Republika Demokratike Federale e Nepalit Katmanduja 29,331,000 147,181 199.3 NP NPL
Nigeri Republika e Nigerit Niamei 16,274,738 1,267,000 12.1 NE NER
Nigeria Republika Federale e Nigerisë Abuja 170,123,740 923,768 184.2 NG NGA
Nikaragua Republika e Nikaraguas Managua 5,891,199 130,373 42 NI NIC
Norvegjia Mbretëria e Norvegjisë Oslo 5,033,675 385,252 15.5 NO NOR
O
Omani Sulltanati i Omanit Maskati 2,773,479 309,501 9.2 OM OMN
P
Pakistani Republika Islame e Pakistanit Islamabadi 180,440,005 796,095 226.6 PK PAK
Palau Republika e Palaut Ngerulmudi 20,956 459 28.4 PW PLW
Panamaja Republika e Panamasë Panamaja 3,595,490 75,517 47.6 PA PAN
Papua Guineja e Re Shteti i Pavarur i Papua Guineja e RE Port Moresbi 6,310,129 462,840 15 PG PNG
Paraguaji Republika e Paraguait Asunción 6,454,548 406,752 14.2 PY PRY
Peruja Republika e Perusë Lima 30,135,875 1,285,216 23 PE PER
Polonia Republika e Polonisë Varshava 38,186,860 312,685 120 PL POL
Portugalia Republika e Portugalisë Lisbona 10,581,949 92,212 115 PT PRT
Q
Qiproja Republika e Qipros Nikosia 1,099,341 9,251 117 CY CYP
R
Republika Dominikane Republika Dominikane Santo Domingo
Ruanda Republika e Ruandës Kigali 11,689,696 26,338 419.8 RW RWA
Rumania Rumania Bukureshti 19,043,767 238,391 80 RO ROU
Rusia Federata Ruse Moska 143,200,000 17,075,400 8.3 RU RUS
S
Salvadori Republika e El Salvadorit San Salvador 6,134,000 21,040 341.5 SV SLV
Samoa Shteti i Pavarur i Samoas Apia 194,320 2,831 63.2 WS WSM
San Marinoja Republika e San Marinos San Marino 32,404 61.2 520 SM SMR
Sao Tome dhe Principe Republika Demokratike e Sao Tome dhe Principe Sao Tome 183,176 1,001 169.1 ST STP
Sejshellet Republika e Sejshelleve Viktoria 84,000 451 186.2 SC SYC
Senegali Republika e Senegalit Dakari 12,855,153 196,723 65.3 SN SEN
Serbia Republika e Serbisë Beogradi 7,120,666 (pa Kosovën) 77,453 (pa Kosovën) 91,9 RS SRB
Sierra Leone Republika e Sierra Leones Fritaun 5,485,998 71,740 79.4 SL SLE
Singapori Republika e Singaporit Singapori 5,183,700 710 7,315 SG SGP
Siria Republika Arabe e Sirisë Damasku 22,530,746 185,180 118.3 SY SYR
Sllovakia Republika Sllovake Bratislava 5,445,324 49,035 111 SK SVK
Sllovenia Republika e Sllovenisë Lubljana 2,060,382 20,273 101 SI SVN
Somalia Republika Federale e Somalisë Mogadishu 10,085,638 637,657 16.12 SO SOM
Spanja Mbretëria e Spanjës Madridi 47,190,493 505,992 93 ES ESP
Sri Lanka dikur Cejloni Republika Demokratike Socialiste e Sri Lankës Kote 20,277,597 65,610 323 LK LKA
Suazilendi Mbretëria e Suazilendit Mbabane 1,185,000 17,364 68.2 SZ SWZ
Sudani Republika e Sudanit Hartum 30,894,000 1,886,068 16.4 SD SDN
Sudani i Jugut Republika e Sudanit të Jugut Xhuba 8,260,490 619,745 13.33 SS SSD
Suedia Mbretëria e Suedisë Stokholmi 9,514,406 449,964 20.6 SE SWE
Surinami Republika e Surinamit Paramaribo 560,157 163,821 2.9 SR SUR
Sh
Shën Kits dhe Nevis Federata e Shën Kits dhe Nevis Basseterre 51,300 261 164 KN KNA
Shën Luçia Shën Luçia Castries 173,765 617 298 LC LCA
Shën Vincenti dhe Grenadinet Shën Vincenti dhe Grenadinet Kingstaun 120,000 389 307 VC VCT
Shqipëria Republika e Shqipërisë Tirana 2 831 741 28 748 98.5 AL ALB
Shtetet e Bashkuara të Amerikës Shtetet e Bashkuara të Amerikës Uashingtoni 314,629,000 9,826,675 33.7 US USA
T
Tailanda Mbretëria e Tajlandës Bangkok 66,720,153 513,120 132.1 TH THA
Tanzania Republika e Bashkuar e Tanzanisë Dodoma 43,188,000 945,203 46.3 TZ TZA
Taxhikistani Republika e Taxhikistanit Dushanbeu 7,616,000 143,100 48.6 TJ TJK
Timori Lindor Republika Demokratike e Timor-Lestes Dili 1,066,582 14,874 76.2 TL TLS
Togoja Republika Togoleze Lomé 6,619,000 56,785 116.6 TG TGO
Tonga Mbretëria e Tongës Nuku'alofa 103,036 748 139 TO TON
Trinidadi dhe Tobakoja Republika e Trinidad dhe Tobagos Port-of-Spain 1,227,505 5,131 254.4 TT TTO
Tunizia Republika e Tunizisë Tunis 10,732,900 163,610 63 TN TUN
Turkmenistani Turkmenistan Ashgabati 5,125,693 491,210 10.5 TM TKM
Turqia Republika e Turqisë Ankara 74,724,269 783,562 97 TR TUR
Tuvalu Tuvalu Funafuti 10,544 26 475.88 TV TUV
U
Uganda Republika e Ugandës Kampala 35,873,253 236,040 137.1 UG UGA
Ukraina Ukraina Kievi 45,888,000 603,628 77 UA UKR
Uruguaj Republika Orientale e Uruguajit Montevideo 3,318,535 176,215 18.65 UY URY
Uzbekistani Republika e Uzbekistanit Tashkenti 29,559,100 447,400 61.4 UZ UZB
V
Vanuatu Republika e Vanutaut Port Vila 224,564 12,190 19.7 VU VUT
Venezuela Republika Bolivariane e Venezuelës Karakasi 28,946,101 916,445 30.2 VE VEN
Vietnami Republika Socialiste e Vietnamit Hanoi 87,840,000 331,210 265 VN VNM
Xh
Xhamajka Komunuelthi i Xhamajkës Kingston 2,889,187 10,991 252 JM JAM
Xhibuti Republika e Xhibutit Xhibuti 923,000 23,200 37.2 DJ DJI
Z
Zambia Republika e Zambias Lusaka 14,309,466 752,618 17.2 ZM ZMB
Zelanda e Re Zelanda e Re Uellington 4,433,100 268,021 16.5 NZ NZL
Zimbabveja Republika e Zimbabves Harare 12,619,600 390,757 26 ZW ZWE
Zvicra Konfederata Zvicerane Berna 8,000,000 41,285 188 CH CHE

Shiko edhe këtëRedakto

Vende nene protektoriatin e OKB-së.
Shtete Sovrane

Rreth Shteteve anëtare në OKB-nëRedakto

Lidhjet me internetinRedakto