Finlanda Perëndimore ishte krahinë e Finlandës nga viti 1997 deri 2009. U kufizua me Olulu, Finlandën lindore dhe me Finlandën jugore. Poashtu u kufizu me gjirin Botnia drejt Ålandës.

Stema e Finlandës Perëndimore

Historia

Redakto

Të gjitha krahinat në Finlandë u shfuqizuan me 1 janar 2010.

Regjionet

Redakto

Finlanda Perëndimore u nda në shtatë regjione:

Komunat në vitin 2009

Redakto


Komunat e kaluara (para vitit 2009)

Redakto

Guvernatorët

Redakto
  • Heikki Koski 1997-2003
  • Rauno Saari 2003-2009

Lidhje të jashtme

Redakto