Raushiq është një vendbanim në komunën e Pejës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrat Raush dhe Rauzë.

Raushiq
Rauzë
Fshat

Gjeografia

Redakto

Etimologjia e toponimit Raushiq rrjedh nga emri arumune Raush.[1]

Burimet

Redakto
  1. ^ Mark Krasniqi, (1984), Lugu i Baranit: Monografi Etno-gjeografike, Akadamia e Shkencave dhe e Artave e Kosovës, Prishtina, fq. 57.

Lidhje të jashtme

Redakto