Stankaj

Stankaj është një vendbanim në komunën e Pejës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Stakaj.

Stankaj
Stakaj
Fshat

Gjeografia

Redakto

Fshati Stankaj gjendet në Bjeshkët e Nëmuna të Rugovës. Kufizohet me Malin e Zi, Rjekat e Shkijeve, Gllogjia, Stallovica, Bogë, Qylin e Haxhajve dhe me Haxhaj.

Demografia

Redakto

Në fshatin Stankaj jetojnë mbi 100 shtepi.

Në Fshatin Stankaj lindjen edhe heroi të mëdhe: Qel Shabani, Ker Sadrija, Zhuk Haxhia e shum të tjerë. Eshtë popullatë kryesisht e fisit Lajq si pas ardhes te Stak Nikës, Nikë Dedës —ndahet në 5 mahallë Vllazni Dakë-Nikaj. Hys-Nikaj. Lulash-Nikaj. Halil-Nikaj dhe Shaban-Nikaj qe mbajn mbiemrat Mekaj, Dakaj, Lajq, Hysnikajt, Lulajt, Bardhaj, Kelmend, Qelaj, Shabanaj. ka edhe Smajlaj po ashtu trung familjar ku rrjedhin edhe Harabadajt e Shkrelit. Ndersa Kurtaj dhe Berisha jan te ardhur. Fshati stankaj ka plot e perplot Histori Kombtare, si pasoj e vijes Kufitare me Malin e Zi gjithmon ne mbrojtje te saj dhe pasojat.

Lidhje të jashtme

Redakto