Rosula

fshat në Kosovë

Rosulë është një vendbanim në komunën e Pejës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrat Rrasujë dhe Ujzëdhe’’’ROSUJ’’’

ROSUJ PEJË
Fshat
Targat03

Gjeografia

Redakto

Gjeografikisht fshati Rosulë i përket trevës Lugu i Baranit, ndërsa etnografikisht i përket krahinës Lugu i Leshanit.[1]

Burimet

Redakto
  1. ^ Mark Krasniqi, (1984), Lugu i leshanit: Monografi Etno-gjeografike, Akadamia e Shkencave dhe e Artave e Kosovës, Prishtina, fq. 12.

Lidhje të jashtme

Redakto