Leshani (Pejë)

fshat në Kosovë

Leshan është një vendbanim në komunën e Pejës, Kosovë.

Leshan
Fshat

Gjeografia Redakto

Leshani ndodhet dymbëdhjetë kilometra në jug të qytetit të Pejës në rrugën automobilistike Pejë-Prishtinë. Fshati Leshan kufizohet në lindje me lumin Lumbardhi i cili vjen nga bjeshkët e Rugovës dhe pasi kalon mespërmes Pejës vazhdon deri në Grabanicë të Klinës, ku bashkohet me Drinin e Bardhë. Ky lumë ndan Luginën e Leshanit me Luginën e Baranit, në jug me fshatin Kliçinë, në perëndim me fshatin Sferkë dhe ne veri me Gllaviçicën.

Lidhje të jashtme Redakto