Atmagjë është një vendbanim në komunën e Prizrenit, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Shkabë.

Atmagjë
Shkabë
Fshat

Gjeografia Redakto

Atmagjë është një fshat në verilindje të Prizrenit. Ky fshat e mori emrin prej gjuhës turke, ku Atmaca do të thotë "shkabë".

Demografia Redakto

Sipas rregjistrimit të popullsisë nga 2011, fshati paska 1685 banorë. Është banuar kryesisht me shqiptarë, të cilët përbëjnë 1677 veta ose 99,53 %.Sipas disa regjistrimeve te vitit 2019 thuhet se fshati ka mbi 1800 banore.

.[1] Fshati merret kryesisht me bujqesi dhe blegtori dhe po ashtu fshati ka shume toka pjellore te pasura.

Historia Redakto

Fshati Atmagjë banohet kryesisht nga popullsia shqiptare që kishin ardhur prej vendeve tropojane siq permendet edhe "Lumi Gashi" ne Tropojë. Ky vend thuhet se eshte banuar rreth 130 vjet me pare.

Shih dhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto