Kriptoni

Kriptoni është një element kimik me simbolin Kr dhe numrin atomik 36.Krypton (nga Greqishtja e Lashtë: κρυπτός, romanizuar: kryptos "i fshehuri") është një element kimik me simbolin Kr dhe me numrin atomik 36.Është një gaz fisnik pa ngjyrë, pa erë, pa shije që shfaqet në sasi gjurmë në atmosferë dhe është shpesh përdoret me gazra të tjerë të rrallë në llambat fluoreshente. Me përjashtime të rralla, kryptoni është kimikisht inert.

Shih edhe

Redakto
  Commons: Kriptoni – Album me fotografi dhe/apo video dhe material multimediale