Kadmiumi

Kadmiumi është element kimik i zbuluar në vitin 1817 nga Stromeyer dhe Hermann. Kadmiumi ka simbolin Cd, numrin rendor 48, peshën atomike 112,411 g/mol, dendësin 8,64 kg/l, pikën e shkrirjes 321 °C dhe të vlimit 765 °C.

Element helmues

Në fjalorin e gjuhës shqipe Kadmiumi është: Metal me ngjyrë të bardhë, i shkëlqyshëm, i butë dhe i përkulshëm si kallaji [1].

Burim i të dhënave Redakto

  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980

Shih dhe këtë Redakto


  Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.