Guskë është një vendbanim në komunën e Gjakovës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Gushaj. Fshati ndodhet në zonën e brezit kufitar me Republikën e Shqipërisë në perëndim të qytetit të Gjakovës.

Guskë
Gushaj
Fshat

Demografia

Redakto

Ky fshat numeron rreth 400 banorë.

Gjatë luftës së vitit 1999 nga ky fshat jan vrarë nga forcat paramilitare serbe 25 banorë në masakrën që ka ndodhur në fshatrat Korenicë dhe Meje të Gjakovës.

Lidhje të jashtme

Redakto