Komuna e Zubin Potokut

Komunë në Kosovë
(Përcjellë nga Komuna Zubin Potok)

Ky artikull merret me Komunën e Zubin Potokut. Për qytezën Zubin Potoku shiko në faqën përkatëse.

Pozita e komunës së Zubin Potokut në hartën e Kosovës

Komuna e Zubin Potokut është një komunë në Kosovë, ndodhet në rrethin e Mitrovicës ndërsa selia administrative është qyteti i Zubin Potokut.

Gjeografia

Redakto

Komuna e Zubin Potokut shtrihet në veri të Kosovës. Në veri territori i komunës kufizohet me Serbinë, në jug me komunën Skënderaj dhe në perëndim me komunën e Zveçanit. Në territorin e komunës ka gjithsej 29 me një. [1] sipërfaqe të përgjithshme prej 335 km². Së bashku me komunat Albanikut, Mitrovicës, Skënderajit, Vushtrrisë dhe Zveçanit, formon qarkun e Mitrovicës.

Popullsia

Redakto

Për shkak se regjistrimi i vitit 2011 nuk u mbajt në komunën e Zubin Potokut ekzistojnë vetëm vlerësime të popullsisë nga viti 2009.

Regjistrimi 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2009
Banorë [1] 9502 10403 10642 9516 8081 8479 6616

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ a b "Kosovo censuses". pop-stat.mashke.org (në anglisht). Marrë më 2017-10-29. 
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
 
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj